Chilensk fiskgryta

[xrr rating= 4/5 display_as=stars]

Recept: Chilensk fiskgryta

Ingredienser

  • 4¾ dl snabbris
  • 600 g torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater i skivor
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Fräs lökskivorna i oljan i en serveringsgryta.
  2. Ta upp hälften och fördela ris, lök och tomater varvvis i grytan. Krydda mellan varven.
  3. Blanda tomatpuré, vitlök och vatten och häll över.
  4. Koka upp långsamt och beräkna c:a 10 minuters koktid efter uppkokningen.
  5. Strö över persilja och servera grytan direkt på bordet.

Tillagningstid: 30

Antal portioner: 4

Måltidstyp: middag

Betyg: 4 [xrr rating= 4/5 display_as=stars] 5 omdöme